Bandenwissel Soest

De kwaliteit van uw banden is van groot belang. Goede banden zorgen voor betere remprestaties, meer grip en een soepelere rit. Bij Nefkens Soest bieden wij een ruim assortiment aan banden, in alle soorten en maten. Bij Nefkens Soest kunt u terecht met uw Opel, Fiat, Citroën of Peugeot voor de bandenwissel, uiteraard kunt u met een ander merk ook altijd bij ons terecht.

Voldoen uw banden nog?

Nieuwe autobanden hebben doorgaans een profiel van tussen de 7 en 9,5 millimeter. De mate van slijtage is afhankelijk van het merk, uw rijstijl en het onderhoud van de banden. De wettelijke minimale profieldiepte voor autobanden is 1,6 millimeter. Nefkens Soest adviseert echter om uw banden te laten vervangen wanneer het profiel minder dan 3 millimeter bedraagt, zodat u voldoende grip op de weg behoudt, ook op regenachtige dagen. Plan uw werkplaatsafspraak gemakkelijk in via onze digitale werkplaatsplanner.

Waarom de bandenwissel in Soest?

Een tijdige wissel van uw banden is van cruciaal belang om veilig en goed voorbereid de weg op te gaan. Nefkens Soest heeft alle benodigde expertise in huis om u te adviseren over de meest geschikte combinatie van banden en velgen.

Zomerbanden of winterbanden?

In Nederland rijden verreweg de meeste automobilisten het hele jaar op zomerbanden. Echter is dit in de winter niet de juiste band. Bij aanhoudende temperaturen beneden de 7 graden adviseren wij winterbanden. Door de dikkere rubberlaag is uw band beter bestand tegen kou en heeft u meer grip en zekerheid op de weg. Wij helpen u graag bij de wissel van uw winterbanden of winterwielen.

Wanneer het buiten warmer is dan 7 graden dan raden wij zomerbanden aan. Bij hogere temperaturen hebben zomerbanden verschillende voordelen. Door het soort profiel is de remweg korten, daarnaast slijt het rubber minder dan bij een andere bandensoort. Het gebruik van de juiste band draagt dus niet alleen bij aan de veiligheid op de weg, maar scheelt ook in vervangingskosten. Bovendien zorgt het rubber dat u comfortabeler kunt rijden en maakt de zomerband minder geluid dan een winterband.

Banden uitlijnen of balanceren?

Bij het wisselen van banden of wielen komen er vaak verschillende vaktermen om de hoek kijken. Maar wat betekenen deze handelingen nu eigenlijk allemaal?

Als u tijdens het rijden merkt dat uw stuur of stoel trilt, kan dit duiden op een onbalans in uw banden en is het waarschijnlijk nodig om uw banden te balanceren. Bij het balanceren van uw banden wordt ervoor gezorgd dat het wiel weer soepel en zonder trillingen kan rollen. Dit resulteert in een veel rustiger rijgedrag!

Het kan ook zijn dat u juist merkt dat uw auto naar links of rechts trekt terwijl u rechtdoor probeert te rijden. Dit probleem is gelukkig eenvoudig op te lossen door uw auto te laten uitlijnen. We gebruiken lasers en computerapparatuur om de wielstanden nauwkeurig af te stellen en ervoor te zorgen dat ze weer correct zijn.

Heeft u een elektrische auto?

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste banden voor uw elektrische auto en staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij hebben een uitgebreid assortiment van banden die zijn speciaal geselecteerd voor elektrische auto’s. Onze ervaren monteurs beschikken over de kennis en apparatuur om de banden snel en veilig te verwisselen, zodat deze optimale prestaties en veiligheid bieden. Maak nu een afspraak online voor de bandenwissel.

Bandenopslag na de bandenwissel

De optimale momenten om banden te wisselen zijn aan het begin van de lente en halverwege de herfst. Naast dat wij de bandenwissel in Soest gemakkelijk voor u kunnen verzorgen, kunnen wij uw set banden of velgen bewaren. Voordat wij ze opslaan, worden uw banden en velgen gecontroleerd en indien nodig gereinigd, zodat ze veilig en droog bewaard worden. Wenst u dat wij de banden of velgen tot de volgende wissel bewaren, neem dan contact met ons op!

Autobanden van alle merken

Nefkens Soest biedt u banden aan van merken als Apollo, Bridgestone, Continental, Dunlop, Firestone, Michelin, Good Year, Pirelli, Vredestein, Maxxis, Kleber, Fulda en Sava. Zo ziet u, bij Nefkens Soest bent u met uw Opel, Fiat, Citroën of Peugeot of elk ander merk op de juiste plek!

 

Alle handelingen in de werkplaats worden uitgevoerd op basis van de beschikbare fabrieksspecificaties en conform BOVAG voorwaarden.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

035 - 601 23 64 info@nefkens-soest.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 035 - 601 23 64

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×